Destination Polen

 

Välkommen till Oss! Vårt erbjudandet är riktat främst till er som vill köpa billiga produkter eller tjänster från Polen samt marknadsföra sina egna på den polska marknaden.

Att köpa varor och tjänster från Polen

Den omfattar allt från hjälp med att hitta företag, produkt, tjänst, översättningar från polska till svenska samt från svenska till polska och mycket annat som gäller affärer och kontakter med företag från detta landet. Men vi har också mycket mer att erbjuda så kolla runt för att se vad vi kan göra för dig och för ditt företag!

Företag från Polen

 

Enligt färska siffror så finns det över 2 miloner aktiva företag i Polen just nu. Mer än i Sverige, Norge, Finland och Danmark tillsammans. Det gör Polen till en av dom allra största marknaden i EU och en mycket attraktiv affärs partner. Undersökningar från bland annat SCB och Business Sweden säger att 75 % av svenska företag ser Polen som en bra eller mycket bra partner att göra affärer med. Lägger man till tillverknings kostnader och jämför båda länderna så framstår Polen ännu mer tydligt som en konkurrenskraftig och attraktiv affärspartner. Underskattad av många svenska företag, då Polen är idag en av dom snabbast växande ekonomi i Europa. En enorm och mångsidig marknad som kan bli chansen också för ditt företag att växa och breda ut sin verksamhet till nya områden.

Hitta varor i Polen

 

Det finns masvis med varor i Polen som är både billiga och konkurrenskraftiga gentemot dom som produceras i Sverige och som är samtidigt av lika hög kvalite. Anledningen till detta är förstås att tillgången till högutbildat arbetskraft är både billigare och bättre än i Sverige. Samma sak gäller tjänster även om dom brukar inte betraktas av svenskar som lika. Men att hitta dom bästa varor och tjänster i mängden av erbjudanden kan vara både tidskrävande och besvärlig.

Så värför inte överlämna det till oss! Via många kontakter har vi genom åren hunnit bygga en stor bas med olika slags företag och tillverkare som som snabbt via oss kan erbjuda dig önskade varor eller tjänster till dom bästa priser. Och vi ska se till att du ska få bästa erbjudandet och ska vara nöjd med våra tjänster.

Språkbarriärer är alltid den första hinder i handel med företag från andra länder. Missförstånd kan leda till att lönsamma affärer kanske inte blir av. Bristen på ordförråd när det gäller en teknisk beskrivning på produkter i vissa språk kan också vara besvärlig.

Men vi har duktiga översättare som hjälper dig att hitta rätta ordet så att din erbjudandet ska bli både tydlig och intressant för polska kunder. Vi kommer såklart att kunna översätta för dig offert från dom företag från Polen som du själv är intresserad av. Hör gärna av dig till oss för prislista och för konsultation.

Köpa tjänster från Polen

Tjänstesektorn i Polen

 

Tjänstesektorn sysselsätter idag 56,7% av de anställda i Polen (endast cirka 30% 1989) och skapar 64% av värdet av polsk BNP. Den ökande betydelsen av tjänstesektorn är en viktig vittnesbörd om den socialistiska omvandlingen av den kapitalistiska ekonomin, och också ett bevis på sin modernisering upp.

Men tänk på att i dag många företag är också tillverkning och service (t ex., PKN Orlen bränsle producerar och sedan säljer till privatkunder på sitt nät av bensinstationer).

Polska marknaden

Den polska marknaden

 

Polen är Centraleuropas ledande ekonomi - en närliggande, växande och välmående ekonomi med bra affärsklimat och många affärsmöjligheter. Den polska ekonomin uppvisar stark, kontinuerlig tillväxt. Under finanskrisen var Polen den enda växande ekonomin i EU och är nu ungefär lika stor som den svenska. Under 2016 uppgick tillväxttakten till 2,7 procent, bland de högsta i EU. Den reala bruttonationalprodukten har fördubblats under de senaste 25 åren och köpkraftsjusterat har klyftan till Västeuropa minskat med hälften.

Med en befolkning på 38 miljoner invånare är Polen en marknad med stor potential för svenska företag. Handeln med Polen ökar och landet blir allt viktigare exportmarknad för svenska produkter. Den svenska exporten till Polen har nästan fördubblats under de senaste 10 åren och uppgick till 39 miljarder kronor under 2016. Exporten per invånare är dock fortfarande tre gånger mindre än till Baltikum, vilket innebär stor tillväxtpotential.

Det finns många affärsmöjligheter i Polen för svenska företag, främst inom miljöteknik där det råder brist på innovativa lösningar samtidigt som det ställs höga EU-krav och det finns EU-medel att ta tillvara, växande rymdindustri där Polen nyligen har blivit medlem i den Europeiska rymdorganisationen, försvarsindustri med stor och växande försvarsbudget och behov av moderninsering av försvarsmakten, sjukvård som kommer att dra nytta av EU-medel under innevarande programperioden för att täcka starkt växande demografiska och epidemiologiska behov i samhället, trafiksäkerhet där antalet omkomna i trafiken fortfarande är bland de högsta i EU, detaljhandel med stark historisk utveckling och växande medelklass i storstäderna som efterfrågar utländska kvalitetsprodukter, bland annat inom livsmedel, samt träindustri där det råder brist på trävara av hög kvalitet för att tillgodose växande efterfrågan.

Köpa varor eller beställa tjänster från Polen

Köpa varor och tjänster från Polen - fakta och myter

 

Polen med sina nära 40 miljoner invånare och central läge i Europa är en attraktiv marknad för att köpa varor och tjänsteri vår närhet. 2015 skakade polacker av sig korrupta politiker och valde till makten seriösa samhälls­utvecklare med stort socialt engagemang.

Ekonomin utvecklas mycket bra sedan dess, liksom affärsklimatet. BNP-tillväxten beräknas överstiga 5% under 2018. Sveriges handelsutbyte med Polen, export och import av varor, ökade med 20% under jan 2017 – jan 2018. Även mindre svenska företag gör nu affärer på andra sidan Östersjön.

Billigt och bra kvalitee- kan det vara möjligt?

Självklart. För många svenskar har Polen och varor darifrån förknippas ofta med billiga grejer och tveksam kvalitee som inte är värd att köpa istället för svenska som är dyrare men håller längre. Bilden som inte stämmer alls med verkligheten.

Höga anställnings och produktionskostnader i Sverige gör att svenska tillverkningsföretag har svårt att konkurrera med dom från Polen där kostar inte ens hälften så mycket att tillverka samma produkt. Men det betyder inte alls att den ska vara sämre än den svenska som många företagare i Sverige vill så gärna framhålla. Det finns många exempel på detta men den kanske mest omtalade är fönster. 

Här finns det också en stor del av svenska befolkningen som tror att dom bästa fönster och dörrar för den svenska och nordiska marknaden måste vara tillverkade här för att hålla måttet oavsett vad det kostar. Men i själva verket handlar det snarare om protektionism och vilja från dom svenska som säljer denna produkt att göra sig av med ,,obekväm konkurrens,, Så...

Är kvaliteten på polska PVC-fönster sämre än på svenska PVC-fönster?

Vi känner till att det finns svenska fönsterfabriker som påstår det och vi kan bara fråga oss varför? Är det lägre priset på polsk-tillverkade fönster som är orsaken? Här följer några konkreta fakta angående fönstermarknaden i Europa:

Det finns såklart många andra exempel på andra polska produkter som är minst lika bra som svenska och i visa fall även bättre samtidigt som dom är bara hälften så dyra. Så det finns absolut goda skäll att titta närmare på dom varor eller tjänster som du behöver och som finns på andra sidan av Östersjön.

Transport varor från Polen

Frakta varor från Polen - billigare än du tror

 

När man beställer varor från utlandet är fraktkostnaden förstås en viktig faktor som kan påverka lönsamheten. Men i själva verket är det faktisk både enklare och billigare än du kunde tro. I och med att Polen har gått med i EU har transporten till Sverige och övriga nordiska länder ökat markant.

Idag finns det i Polen både små och stora transportfirmor som kan frakta dina varor varsomhelst i Sverige från Malmö till Haparanda för en kostnad som förtfarande gör att dina köp i Polen är en bra och lönsam affär. Vi samarbetar med några av dom och kan snabbt hitta en lösning som passar just dig. Hör av dig gärna till oss för mer information!

Hur fungerar det?

 

Vårt verksamhet bedrivs efter följande:

Läs också mer om villkoren för samarbetet här

/formedling-av-varor-och-tjanster-online-fragor-och-svar.png

Ställ en fråga till oss?

Vi svarar självklart på alla frågor angående vår verksamhet. Om du har några funderingar om hur kan du köpa varor eller beställa tjänster från Polen så kontakta oss gärna via en kontaktformulär som är bifogat nedanför. Välkommen!

 


(Lämna tom)