Fönster från Polen

 

Välkommen till vår sida!

Här kan du både läsa om och beställa en av dom mest prisvärda och högkvalitativa PVC fönster som finns nu på marknaden. Specialanpassade för den Nordiska klimat, tillverkade med modernaste teknik för att vara både effektiv och miljövänlig. Allt detta i kombination med låga priser gör dom både konkurrenskraftiga och eftertraktade på den svenska marknaden. 

VEKA fönster-modern design och kvalite

1969 tog Heinrich Laumann över VEKAPLAST, en producent av PVC-jalusi och profiler för fönster. Vid den tiden hade företaget bara åtta anställda - nu har det en global arbetsstyrka på 3.300, 1.100 av dessa är vid koncernens huvudkontor i Sendenhorst. Företaget drivs fortfarande av dess grundare Heinrich Laumann.

Anpassade för Nordiskt klimat

Nu kommer nästa generation av fönster som möjliggör ännu bättre prestanda och ännu mer sofistikerad teknik.

Bland de många tillverkarna är det endast VEKA som i sitt utbud bara har profiler klassificerade enligt DIN EN 12608 för klass "A *". De yttre väggarna av dessa profiler är 3 mm tjocka och bredden av den inre kammaren är minst 5 mm. Dessa är de viktigaste parametrarna för optimalt skydd mot kyla och buller samtidigt som det ger ökad stabilitet och hållbarhet av fönstren. Profiler med tunnare väggar tillhör de lägre klasserna "B" och "C" som inte har en så pass hög motståndskraft mot skador och är många gånger mer mottagliga för brytande hörn.

Dessa profilers nyckelparametrar ger följande funktioner:

Allt innehåll i Perfectline-profiler är av kalcium-zink stabilisatorer. Därför innehåller de inte blystabilisatorer.

  1. En 5-kammareprofil  med monteringsdjup (ram bredd) på 70 mm ger ett mycket bra isoleringsvärde. När du använder vårt standardglas (Us = 1,0 eller 1,1 W/m2K) får hela fönstret värmegenomgångseffekten U från 1,2 till 1,3 W/m2K. Vid användning av glas med ännu lägre värmegenomgångseffekt är det även möjligt att uppnå U <1,0 W/m2K. (De beräkningar som utförs i enlighet med DIN EN 10077 avser värdet av "U" till fönstret i storlek. 1230 x 1480 mm, vilket är ett område av 1,82 m2).
  2. Tillämpning av glasets tjocklek 14 till 42 mm utan användning av ytterligare profiler.
  3. Extern väggtjocklek > 2,8 mm profil vilket är parametern för de högsta normerna för RAL - "klass A" (PN-EN 3,12608).
  4. Ett system med två externa tätningar är till för att säkerställa en god tätning, ljudisolering och värmeisolering. Tätningsytor orienterade med en minskning på 15 grader (samma som profiler), ger utmärkt vattendränering och skydd mot föroreningar.
  5. Stålförstärkningar för utmärkt långsiktig hållbarhet och inbrottsskydd. Metallprofilen är utformad för att stärka vingen vilket ger möjlighet att bygga vingar med en bredd upp till 1500 mm utan ytterligare skydd.
  6. Utformning av klassiskt utseende och balanserade proportioner.  Profiler som är lämpliga för att bocka i alla tänkbara former.
  7. Låga totala sidovingar och profiler med ram på endast 118 mm vilket ger större glasyta och utmärkt ljusinsläpp.
  8. Fönster som är lätta att rengöra och en underhållsfri yta gjord av högkvalitets PVC -material som är 100% återvinningsbart.

Anpassade för din plånbok

Fönster är en produkt med mycket lång livslängd. I allmänhet avser man att använda dem mellan 30 och 40 år. Med en så pass stor investering finns inget utrymme för misstag och korrigeringar. Välj en gång för alla. Det finns ett snabbt och säkert sätt att skilja agnarna från vetet: Välj bara tillverkare av fönsterprofiler som har klassificerat samtliga system utifrån ett känt forskningsinstitut och i enlighet med PN-EN 12608 för klass A *. Det krävs endast 10% mer för att producera klass A profiler än produktionen av serie B. Men för att köpa fönster klass A behöver inte alltid betyda att man inte kan få dom för för en lägre pris. Hör av dig gärna till oss för en kostnadsfri värdering som kan bli mycket fördelaktig för dig både ekonomisk och också kvalitetsmässig.

Anpassade för din trygghet

De lösningar som valts för systemet garanterar säkerheten:
Skydd från inbrott
Fönstren kan tillverkas med säkra, dvs laminerade, glas.

Förebyggande av personskador
Fönstren kan tillverkas med härdat glas.

Barnsäkerhet
Fönstren kan förses med låsbara handtag och kan på så sätt göras omöjliga att öppna inifrån.
Man kan dessutom montera in beslag som helt omöjliggör för barn att öppna fönstren.

Säkerhet ur hälsosynpunkt
Samtliga VEKA-produkter tillverkas endast med kalcium-zink stabilisatorer, inga blystabilisatorer förekommer.

Frågor och svar:

Almänna fönsterfrågor:

Värför valde ni just Veka fönster?

Veka fönster är fönster som håller högsta kvalitet och tillverkaren har funnits på marknaden i över 40 år. Det finns gamla Veka fönster, fönster som varit över 25 år gamla och som ser fortfarande ut som nya!

Vi har valt att arbeta med just Veka fönster på grund av den höga kvaliteten.

Våra kunder som väljer märket Veka kommer att bli nöjda med sina fönster i många år framöver.

Är kvaliteten på polska PVC-fönster sämre än på svenska PVC-fönster?

Vi känner till att det finns svenska fönsterfabriker som påstår det och vi kan bara fråga oss varför? Är det, det lägre priset på polsk-tillverkade fönster som är orsaken? Här följer några konkreta fakta angående fönstermarknaden i Europa:

*Produktionen av PVC-fönster i Sverige är förhållandevis mycket liten om man jämför med produktionen i övriga Europa.

*Polen är den ledande tillverkaren av PVC-fönster på den europiska marknaden.

Eftersom polska PVC-fönster säljer så bra på den europeiska marknaden är tillverkarna tvungna att utvecklas i takt med efterfrågan. Detta faktum bidrar till att Polen har en väldigt modern tillverkning och produktionslinje.

Vad betyder tvåluft respektive treluft?

Två-luft betyder att fönsterbågarna är dubbla i en fönsterkarm. Treluft innebär att det är tre-fönsterbågar i en fönsterkarm.

Hur öppnas fönster?

Fönster kan öppnas i både ,,Sid och bottenhängt,, position (från sidan och uppifrån). Man kan dock beställa fönster med fler öppningsmöjligheter (upp till 6 olika)

Kan man beställa udda mått?

Ja, alla  fönster är skräddarsydda enligt dina behov och kan ha både olika mått och form (fyrkantiga, rektangulära, runda, halvrunda osv.)

Vad betyder underhållsfria fönster?

Fönstren behöver inte målas om och fönsterprofilen kommer alltid att se ny ut.

PVC-fönster är gjorda av åldersresistent material till skillnad från fönster tillverkade i trä och aluminium.

Vad betyder U-värde?

Värmemotstånd är en egenskap som beskriver ett materialskikts isoleringsförmåga. Det beräknas genom att materialets värmekonduktivitet inverteras och multipliceras med tjockleken på skiktet.

I byggbranschen betecknas värmemotståndet med R och enheten m²·K·W−1 (kvadratmeter och kelvin per watt). Också det inverterade värdet används – Värmegenomgångskoefficient, eller U-värde (försvenskning av U-value eller Ohm value), som beskriver hur god isolering en hel byggnadsdel har. Enheten är W·m−2·K−1 (watt per kvadratmeter och kelvin) och storheten betecknas med U. Ju bättre isolering desto lägre U-värde. En nybyggd yttervägg har ofta ett U-värde mellan 0,10-0,20.. Mineralull har bra isoleringsförmåga och därför ett lågt U-värde medan stål leder värme bra och har ett högt U-värde. U-värde betecknades tidigare som K-värde. U-värde och beräknas enligt den europeiska standarden SS-EN ISO 10077-1 vilket är öppningsbarfönster 1230 x 1480 mm.

Vad är det för leveranstid för beställda fönster?

Leveranstiden är för närvarande cirka fyra veckor.

Vad kostar leveransen?

Vid beställning av minst 4 fönster är leveranskostnader redan inräknade i deras pris. Den för kunden med i offert för valda fönster.

Levereras fönster över hela Sverige?

Ja. Vi samarbetar med ett stor fraktföretag som levererar fönster till valfria platser i Sverige. 

Vilka uppgifter behöver ni av mig för att erhålla en offert?

Man behöver såklart måttet på fönster/fönstret samt information tex: form, treglass-tvåglass modellen, öppningsmöjligheter och annat som tillverkare behöver för att genoföra beställning.

Hur snabb kan Jag erhålla en offert?

Vanligvis inom två-tre arbetsdagar.

Är offerten bindande?

Nej. För att offert ska vara bindande måste den först undertecknas och skickas tillbaka till tilverkaren. I annat fall betraktas offert endast som en kostnadsfri och icke bindande värdering.

Om du har fler frågor så kontakta oss gärna via vår kontaktförmulär nedanför:


(Lämna tom)